Tgrt Haber
01 Haziran 2021 15:05

ABD’li ünlü virolog 'yeni salgının' adını açıkladı

ABD’nin önde gelen virologlarından Profesör Peter Hotez çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Hotez, henüz Kovid-19 hayatımızdan çıkmamışken yeni virüsün adını koydu.

ABD’li ünlü virolog 'yeni salgının' adını açıkladı
koronavirüs,,kovid 19,,kovid 26,,kovid 32,,salgın,,pandemi,

Koronavirüs salgını henüz bitmemişken ABD’li ünlü virolog Profesör Peter Hotez muhtemel 'yeni salgının' adını açıkladı. Profesör Hotez, “Kovid -26 ve Kovid -32 çıkacak” dedi.

3.5 milyondan fazla insanın hayatına mal olan Kovid-19 kabusu henüz sona ermedi ama yeni bir kabus baş gösterebilir.

ABD'nin önde gelen virologlarından Profesör Peter Hotez çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Hotez henüz Kovid-19 hayatımızdan çıkmamışken yeni virüsün adını koydu.

“KOVİD-26 VE KOVİD-32 ÇIKACAK”

Prof. Hotez, koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu üçüncü dalga bize şunu söylüyor. Kovid-19'un kökenini tam olarak anlamazsak Kovid -26 ve Kovid-32 de çıkacak. Bu kesinlikle kritik ve neyin gerekli olduğuna yönelik endişem var” dedi.

“VİRÜSÜN KÖKENİNE İNMEZSEK SALGINI ÖNÜNE GEÇEMEYİZ”

Hotez, ABD'de bir televizyon programına konuk oldu. Ünlü Virolog, Peter Hotez virüsün kökeninin bulunmasının gelecekteki salgınların önlenmesinde kilit bir role sahip olduğunun altını çizerek, “Bilim insanları 6 ila 12 ay boyunca Wuhan'da ciddi bir araştırma yapması gerekiyor. Virüsün kökenine inmezsek salgının önüne geçemeyiz” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...