Tgrt Haber
22 Ekim 2021 12:53

ABD'li vekillerden mektup: Türkiye'ye F-16'ları vermeyin

ABD'nin teklif ettiği F-16'larla ilgili ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’e mektup göndererek, satışı engellemeye çalıştıkları ortaya çıktı.

ABD'li vekillerden mektup: Türkiye'ye F-16'ları vermeyin
abd,f-16,türkiye,recep tayyip erdoğan

ABD'de Kongre üyeleri, Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışının engellenmesi için ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a mektup yazdı. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Chris Pappas, Gus Bilirakis ve Carolyn B. Maloney'nin içinde de yer alan konsey üyeleri, ''Helenik Amerikan Liderlik Konseyi'', ''Ermeni Ulusal Amerika Komitesi'' ve ''Kürdistan'ın Amerikan Dostları'' gibi Yunan, Ermeni ve PKK’ya yakın lobiler tarafından desteklenen bildiride, F-35’ler karşılığında Türkiye'ye F-16 satışının yapılmaması talep edildi.

 

ABD'li vekillerden mektup: Türkiye'ye F-16'ları vermeyin

Konsey üyelerinin Bakan Blinken'a yolladığı mektupta, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasına sıklıkla yer verildi ve yaptırım hatırlatıldı. ABD'li kongre üyeleri, Türkiye'ye F-16 satışının ve modernizasyon kitlerinin sağlanması durumunda ABD'nin riske gireceğini belirttiler.

Ayrıca mektupta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan üyeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi politikasını izlediği kast edilerek cezasız bırakılmaması çağrısı yaptılar.

ABD'li vekillerden mektup: Türkiye'ye F-16'ları vermeyin

F-16'LARI ABD TEKLİF ETTİ

Öte yandan  Angola ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu konu F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. 1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" demişti. Fakat ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin satın almak istediği F-16 uçağıyla ilgili olarak herhangi bir finansman teklifi yapmadıklarını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...