Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2022 14:28

ABD'nin ardından Fransa'dan da Rusya uyarısı: Ukrayna'yı işgal riski var

ABD Başkanı Joe Biden'ın ardından Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme riski bulunduğu uyarısında bulundu.

ABD'nin ardından Fransa'dan da Rusya uyarısı: Ukrayna'yı işgal riski var
abd,,fransa,,ukrayna,,rusya,,savaş,

ABD Başkanı Joe Biden'ın ''Rusya, Ukrayna'ya şubat ayında saldırabilir'' uyarısının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ''Savaş olmayacak'' açıklaması yaptı. Son olarak ise Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, uyarıda bulundu. Le Drian, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme riski bulunduğu uyarısı yaptı.

Le Drian, RTL radyosunda yaptığı açıklamada, binlerce Rus askerin Ukrayna sınırında bulunduğunu ve durumun çok ciddi olduğunu söyledi. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne herhangi saldırının Avrupa'da yankıları olacağını ifade eden Le Drian, Rusya'nın Ukrayna'yı "işgal etme riskinin" bulunduğu belirtti.

ABD'nin ardından Fransa'dan da Rusya uyarısı: Ukrayna'yı işgal riski var
 Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian

''İSTİŞAREYE HAZIRIZ''

"Ukrayna, egemen ve özerk olduğunu düşünüyor. Biz de bunu destekliyoruz." diyen Le Drian, bununla beraber Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumluluklarıyla karşı karşıya getirmek için Rusya ile diyaloğun önemli olduğunu ve bu diyaloğun gelişebileceğini düşündüklerini söyledi.

Le Drian, "Cumhurbaşkanı (Emmanuel) Macron'un Putin ile (bugün) yapacağı görüşmenin amacı (diyaloğu geliştirmek). Vladimir Putin'in çatışma mı yoksa istişare mi istediğini söylemesi gerekiyor. Biz istişareye hazırız ama bunun için de iki kişi olmalı." diye konuştu.

ABD'DEN UYARI

Beyaz Saray Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde ''Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine dair açık bir ihtimal var'' dediğini paylaştı. Horne, "Başkan bunu açıktan söyledi, biz de aylardır bu konuda uyarılarda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

RUSYA'DAN 'SAVAŞ' AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile savaş ihtimallerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak ancak çıkarlarımızın görmezden gelinmesine izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...