Tgrt Haber
09 Haziran 2018 21:31

ABD'nin bombardıman uçakları B-1B’lerin uçuşları durduruldu

Amerikan Hava Kuvvetleri’nin stratejik bombardıman uçağı B-1B’lerin uçuşları fırlatma koltuklarında tespit edilen bir arıza nedeniyle durduruldu. Bu kararın 1 Mayıs’ta Texas’ta Midland’a acil iniş yapan uçağın incelenmesinin ardından alındığı açıklandı.

ABD'nin bombardıman uçakları B-1B’lerin uçuşları durduruldu
abd,,bombardıman uçağı,

İniş sırasında dört fırlatma koltuğundan birine verilen fırlatma kumandası sonrasında sistemin çalışmadığı tespit edilmişti. Teknik sorunun çözülmesine kadar tüm B-1B uçuşları durduruldu.

 

B-1B uçakları, Amerikan Hava Kuvvetleri’nin bombardıman konusunda B-52 ve B-2 ile birlikte en önemli stratejik platformlarından biri. Nükleer silah taşıyabilen uçak, dört kişilik uçuş ekibine sahip. Alçak ve yüksek irtifada görev yapabilen B-1B, ses hızı üzerine çıkabiliyor. 12 bin 375 kilometre menzilli uçak, 84 adet Mk82 tipi bomba taşıma kapasitesine sahip.

 

(The Aviationist)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...