Tgrt Haber
13 Haziran 2022 09:53 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 10:00

ABD’de ev partisine silahlı saldırı! 2 kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nde silahlı saldırılara bir yenisi eklendi. Denver’de düzenlenen bir partiye kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi ise yaralandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ABD’de ev partisine silahlı saldırı! 2 kişi hayatını kaybetti
abd,silahlı saldırı,denver

ABD’de son dönemde yaşanan silahlı saldırılar nedeniyle silahlara erişimle ilgili senelerdir devam eden tartışma yeniden alevlendi. Ülkede son 55 yılda 1,5 milyondan fazla kişi silahlı saldırı nedeniyle hayatını kaybederken bu sayı Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda bu yana çatışmada ölen toplam ABD’li asker sayısından fazla. 2020 yılında 45 bin fazla Amerikalı silahla öldü ve ya intihar etti. Silah sahibi olmanın anayasal hak olduğunu düşünenler veya olmadığını savunanlar son dönemde artan silahlı saldırılar nedeniyle bir kez daha karşı karşıya geldi.

PARTİYE SİLAHLI SALDIRI

ABD’de ilkokul ve hastanelerden gelen peş peşe silahlı saldırılara yenisi eklendi. Denver’da kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından bir partiye gerçekleştirilen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti 4 kişi ise yaralandı. Polis ekipleri saldırı ile ilgili soruşturma başlatırken sokak saatlerce trafiğe kapatıldı.  

https://twitter.com/DenverPolice/status/1535884499745026050

ŞİDDET OLAYLARI YÜZDE 40 ARTTI

Yaşanan son saldırı ile birlikte şuana kadar cinayet, soygun ve ağır yaralama gibi suçlar geçen yıla göre yüzde 40 oranında arttı. Polis ekipleri şüpheliler hakkında bilgisi olanları polis departmanına ihbar yapmak üzere çağrıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...