Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2017 04:06

ABD'nin Hartum Büyükelçiliğinden Sudan'daki vatandaşlarına uyarı

ABD'nin Hartum Büyükelçiliği, Sudan'daki Amerikan vatandaşlarına muhtemel gösteriler karşısında dikkatli olma uyarısında bulundu.

ABD'nin Hartum Büyükelçiliğinden Sudan'daki vatandaşlarına uyarı
ABD,sudan,Büyükelçilik

Büyükelçiliğin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Sudan'da protestolara neden olabilir. Bu nedenle büyükelçilik, vatandaşlarına kişisel güvenlik için bilinçli ve dikkatli olmalarını gerektiğini hatırlatıyor." denildi.

Açıklamada, ülkede görevli diplomatik misyonlara da yerel haberleri ve olayları takip etme ve gösteri bölgelerinden kaçınma çağrısı yapıldı.

Ayrıca açıklamada, geniş çaplı protestolar düzenlenmesi ihtimaline karşı özellikle bugün ülkedeki tüm misyonlara faaliyetlerini durdurmaları tavsiye edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Söz konusu karar bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...