Tgrt Haber
15 Ocak 2016 20:29

ABD’nin hava saldırılarında 8 sivil öldü

CENTCOM, ABD uçaklarınca Suriye ve Irak’ta 12 Nisan – 4 Temmuz 2015'te düzenlenen hava saldırılarında 8 sivilin öldüğünü açıkladı.

ABD’nin hava saldırılarında 8 sivil öldü
abd, hava saldırısı,

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD uçaklarının Suriye ve Irak’ta 12 Nisan – 4 Temmuz 2015 tarihlerinde düzenlediği 5 hava saldırısında 8 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusuna ait uçakların Suriye ve Irak’ta neden olduğu sivil kayıplara ilişkin iddiaların ardından yürütülen incelemede, 12 Nisan – 4 Temmuz arasında 8 sivilin öldüğü, 3 sivilin yaralandığı sonucuna ulaşıldığı kaydedildi.

“Bu kasıtsız hava saldırıları nihayetinde gerçekleşen ölümlerden ve yaralanmalardan derin üzüntü duyuyoruz, kurbanların ailelerine ve saldırıdan etkilenenlere en derin taziyelerimizi iletiyoruz” ifadesine yer verilen açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin sivillerin hayatını kaybetmesini önlemeye yönelik gerekli tüm önlemleri aldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...