Tgrt Haber
27 Eylül 2021 09:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ABD'nin S-400 rahatsızlığı

Birleşmiş Milletler Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CBS News'e verdiği röportajda Rusya'dan ikinci parti S-400 almayı planladığının söylemesi üzerine ABD rahatsızlığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ABD'nin S-400 rahatsızlığı
abd,rusya,s-400

Geçtiğimiz günlerde 76.'sı düzenlenen Birleşmiş Milletler görüşmelerinin ardından ABD'nin New York şehrinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CBS News'e röportaj verdi. Gazeteci Margaret Brennan'ın ''Hala bir set daha S-400 almaya niyetlisiniz gibi görünüyor?'' sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şu yanıtı vermişti:

"Bundan sonraki dönemde de kimse bizim, savunma sistemleri noktasında hangi ülkeden, ne kadar, ne alacağımıza müdahale edemez. Bunun kararını verecek olan biziz."

Brennan'ın "Evet der gibisiniz" sözleri üzerine Erdoğan da "Ne demek. Tabii ki evet" demişti.

''TÜRKİYE İLE ORTAKLIĞI GÜÇLENDİRMENİN YOLLARINI ARIYORUZ''

Reuters haber ajansının haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü Erdoğan'ın sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'yi her düzeyde ve her fırsatta, S-400 sistemini elinde bulundurmaması ve Rusya'dan ek askeri malzeme almaktan kaçınması konusunda uyarıyoruz. Rusya'dan her türlü yeni silah alımının, Aralık 2020'de uygulananlardan ayrı ve ek CAATSA 231 yaptırımlarını da tetikleme riski taşıdığını Türkiye'ye açıkça söylemeye devam ediyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ABD'nin S-400 rahatsızlığı

ABD Dışişleri Sözcüsü, Türkiye'yi bir müttefik ve dost olarak gördüklerini, 'uzlaşmazlıklara rağmen' Türkiye ile ortaklığı güçlendirmenin yollarını aradıklarını belirtti.

İLK S-400'LER DE RAHATSIZ ETMİŞTİ

ABD Hazine Bakanlığı geçen yıl Aralık ayında, Türkiye'ye Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi yüzünden CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında yaptırımlar uygulamış ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Başkanlık yetkilileri Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit'i yaptırım listesine eklemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...