Tgrt Haber
08 Kasım 2019 09:19

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bugün Ankara'ya geliyor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, bugün Ankara'da olacak. Amerikan basınında, Jeffrey'in iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltme misyonunu yüklendiği belirtildi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bugün Ankara'ya geliyor
abd

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, bugün Ankara'ya gelecek.

James Jeffrey başkanlığındaki ABD Heyeti, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşecek. Görüşmede, Suriye'deki son durum, Barış Pınarı Harekatı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'a olası ziyaretine ilişkin hazırlıkların ele alınması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yetkililerle de bir araya gelecek olan Jeffrey'in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. 

"İLİŞKİYİ TAMİR MİSYONU ONDA"

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Jeffrey'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'daki ABD ziyareti öncesi, iki ülke ilişkilerini düzeltme misyonunu yüklendiğini yazdı. Gazete, ABD'nin bir yandan da terör örgütü YPG'nin ana unsur olduğu SDG ile bağlarını toparlamaya çalıştığını öne sürdü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...