Tgrt Haber
28 Haziran 2022 06:05 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 07:43

ABD’de korkunç olay! Kamyonun içinden göçmenlerin cesetleri bulundu

ABD'nin Texas eyaletinin San Antonio kentindeki Lackland Hava Kuvvetleri Üssü yakınında bulunan kamyonun içinde göçmen olduğu düşülen 46 kişi ölü bulundu, en az 16 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD’de korkunç olay! Kamyonun içinden göçmenlerin cesetleri bulundu
abd,kamyon,teksas,göçmen

ABD’nin Texas eyaletinin ABD'nin Texas eyaletinin San Antonio kentinde göçmen olduğu düşünülen 46 kişi bir kamyonun içinde ölü bulunduğu, en az 16 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi. ABD basınında yer alan habere göre, ambulansların ve ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlileri de dahil olmak üzere kolluk kuvvetlerinin olay yerine akın ettiği bildirildi. New York Times , İç Güvenlik Bakanlığı'nın olay yerinde olduğunu ifade etti.

"40’TAN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ"

San Antonio Belediye Başkanı Ron Nirenberg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sığınma arayan göçmenlere her zaman insani bir kriz olarak muamele edilmelidir, ancak bu akşam korkunç bir insanlık trajedisi ile karşı karşıyayız. 40'tan fazla umutlu hayat kaybedildi. Merhametle düşünmenizi, şu anda ölenler, hastalar ve aileleri için dua etmenizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı

SICAKLIK 40 DERECE

Meksika sınırına yaklaşık 250 km uzaklıktaki San Antonio'da sıcaklıklar Pazartesi günü yüksek nemle birlikte 39,4 dereceye yükseldi.

TEKSAS VALİSİ ÖLÜMLERDEN BIDEN’I SORUMLU TUTTU

Teksas Valisi Greg Abbott, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, göçmenlerin ölümünden ABD Başkanı Joe Biden'ın sorumlu olduğunu belirterek, “Bunlar, ölümcül açık sınır politikalarının bir sonucu” ve “Onların ölümle sonuçlandığını” söyledi.

EN AZ 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Görgü tanıkları, San Antonio Polis Departmanından memurların, tren raylarının ve otomobil hurdalıklarının yakınındaki uzak bir bölgede bulunan kamyonun sürücüsünü aramayı sürdürürken olayda en az üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.  

Kamyonda bulunanların yasa dışı yollardan ABD'ye geçmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

ABD’de korkunç olay! Kamyonun içinden göçmenlerin cesetleri bulundu

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...