Tgrt Haber
27 Ekim 2021 08:28

ABD'nin Türkiye’de görev yapacak yeni büyükelçisi belli oldu

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi adayı olan Jeff Flake, senato tarafından onaylandı. Flake, Osman Kavala bildirisine imza atan ve Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin içişlerine müdahale etmekle suçlanan David Satterfield’in yerine geçecek

ABD'nin Türkiye’de görev yapacak yeni büyükelçisi belli oldu
ABD,jeff flake,abd ankara büyükelçiliği,David Satterfield

ABD senatosunda Cumhuriyetçi Parti’den seçilerek görev yapmış olan Jeff Flake’in Biden yönetimi tarafından Türkiye’ye atanması, senatonun Dışişleri komisyonunda yapılan sesli oylama ile kabul edildi.

Jeff Flake, ABD eski başkanı Donald Trump’ın döneminde senatoda görev almıştı. O dönemde Trump politikalarını eleştirmesi ve Cumhuriyetçi Parti’nin genel yapısı dışına çıkmasıyla gündeme gelmişti. 2019 yılında görev süresinden sonra tekrar aday olmayan Flake, 2020 seçimlerinde Joe Biden’ı desteklemişti.  

OSMAN KAVALA BİLDİRİSİNE İMZA ATAN ELÇİNİN YERİNE GEÇECEK

Flake, temmuz ayında görev için aday gösterilmişti. Yabancı ülke elçileri tarafından Osman Kavala davası konusunda yazılan bildiriye imza atan ve Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin içişlerine müdahale etmekle suçlanan David Satterfield’in yerine Jeff Flake geçecek.

Adaylığının açıklanması ardından yaptığı Flake, "ABD'nin uzun süredir NATO müttefikimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkisinin stratejik önemi göz önüne alındığında, Başkan Biden'ın bu büyükelçilik adaylığı ile bana duyduğu güvenden onur ve gurur duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Flake, elçiliğinin kabulünden sonra senatodaki eski çalışma arkadaşlarını partileri üstü kararlarından dolayı kutladığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...