Tgrt Haber
25 Ocak 2022 16:55

ABD'nin Ukrayna sınırına asker yığmasına Rusya'dan binlerce askerle karşılık

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik sürerken ABD, sınıra 8 bin 500 asker yığdı. Rusya, ABD'nin bu hamlesini karşılıksız bırakmadı, binlerce askerini sınıra yolladı.

ABD'nin Ukrayna sınırına asker yığmasına Rusya'dan binlerce askerle karşılık
abd,rusya,ukrayna

Amerika Birleşik Devletleri, 8 bin 500 askeri Ukrayna sınırında teyakkuza geçirdiğini açıkladı. Rusya, ABD'nin askeri teyakkuzunun ardından 6 bini aşkın askerle savaşa hazırlık için inceleme başlattığını duyurdu. Rus RIA haber ajansı, askeri yetkililere dayandırdığı haberde ülkenin güneyindeki askeri bölgede savaş hazırlığı için incelemeler yürütüldüğünü aktardı.

''ABD VE NATO KRİZİ TETİKLİYOR''

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Washington'ın Ukrayna'yla ilgili açıklamalarının gerilimi tırmandırdığını, ABD'nin Avrupa'da 8 bin 500 asker konuşlandırmaya hazır oludğu yönündeki açıklamasını endişeyle izlediklerini söyledi. Peskov, ABD ve NATO'nun adımlarının Ukrayna krizini tetiklediğini de sözlerine ekledi.

ABD'nin Ukrayna sınırına asker yığmasına Rusya'dan binlerce askerle karşılık

ABD'DEN 8 BİN 500 ASKER

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby, gerekirse Ukrayna'ya konuşlandırmak üzere 8 bin 500 askerin teyakkuza geçirildiğini açıklamıştı.

NATO'NUN DOĞU AVRUPA PLANI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, dün Rusya'nın Ukrayna sınırında birliklerini artırmasına karşılık olarak birliğin Doğu Avrupa'ya daha fazla gemi ve savaş uçağı gönderdiğini ve askeri güçleri hazırda tuttuklarını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...