Tgrt Haber
19 Haziran 2022 20:56 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 21:11

Beyaz Saray'ın onayına Pentagon'dan engel: Ukrayna'ya SİHA satışı Rusya endişesiyle durduruldu

ABD’nin Rusya’ya karşı kullanılması amacıyla Ukrayna’ya satmayı planladığı SİHA satışına “Rusya’nın eline geçmesi halinde güvenlik riski oluşturabileceği” Pentagon’dan engel çıktı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Reuters
Beyaz Saray'ın onayına Pentagon'dan engel: Ukrayna'ya SİHA satışı Rusya endişesiyle durduruldu
ABD,siha,rusya,ukrayna,pentagon

Beyaz Saray yönetimi, Rusya’ya karşı kullanılmak üzere Ukrayna’ya SİHA satmayı planlıyordu.  Hellfire füzeleriyle donatılabilen 4 MQ-1C Gray Eagle satma planı SİHA’ların Rusya’nın eline geçme riski olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

'DÜŞMANIN ELİNE GEÇER' ENDİŞESİ

Pentagon'un Savunma Teknolojisi Güvenlik İdaresi tarafından SİHA satışına yönelik teknik bir itiraz gündeme getirildi. İtiraza gerekçe olarak ise gelişmiş gözetleme ekipmanının "düşmanın" eline geçmesi endişesi gösterildi.

'ABD İÇİN GÜVENLİK RİSKİ'

Konuyla ilgili üç kaynak Reuters'ın haberine göre, daha önce mart ayından bu yana dolaşımda olan planın Beyaz Saray tarafından onaylandığını söylemişti.

Teknoloji güvenliği incelemelerinin ABD savunma maddelerinin tüm uluslararası ortaklara aktarılması için standart bir uygulama olduğunu belirten Pentagon Sözcüsü Sue Gough “Tüm vakalar kendi özelliklerine göre ayrı ayrı inceleniyor." diye konuştu.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...