Tgrt Haber
08 Eylül 2021 13:19

ABD'nin Wuhan Viroloji Enstitüsü'nü finanse ettiği iddiası ortalığı karıştırdı

ABD'de ortaya çıkan yeni belgeler ülkenin en yetkili ismi Dr. Anthony Fauci'yi yalancı çıkardı, ortalık karıştı. ABD'nin Covid-19'un ortaya çıktığı iddia edilen Wuhan Viroloji Enstitüsü'ne para verdiği iddiaları yeniden gündemde...

ABD'nin Wuhan Viroloji Enstitüsü'nü finanse ettiği iddiası ortalığı karıştırdı
abd,çin,wuhan viroloji enstitüsü,covid-19,koronavirüs

Çin'in Wuhan kentinden çıktığı iddia edilen Covid-19 virüsüyle tüm dünyanın mücadelesi sürerken ABD'de ortaya çıkan yeni belgeler, yeni gerilimleri doğurdu. Covid-19'un kaynağı olarak görülen Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün laboratuvarının işlev kazanabilmesi için ABD'nin finanse ettiği iddiası yeniden gündeme geldi. 

ABD'de yayımlanan son belgeler, ABD'nin en yetkili ismi Dr. Anthony Fauci'yi bir kez daha hedefe oturttu. Senatör Rand Paul'a göre pandemi hakkındaki yeni belgeler, Fauci'nin Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün (NIH) Wuhan Laboratuvarı'nda işlev kazanımı araştırmalarını finanse edecek boyutta yardım sağlanmadığı iddiasını çürüttü.

5 YIL HİBE VERİLDİ TRUMP ASKIYA ALDI

2014 ile 2019 yılları arasında New York Post'un haberine göre, 3,1 milyon dolarlık hibe sağlandı. Hibe, 2019'da yenilendi fakat Nisan 2020'de Donald Trump tarafından askıya alındı.

5 yıllık süreçte ise Wuhan Viroloji Enstitüsü'ne 599 bin dolar verildi. Belgeler arasında Peter Daszak'ın yönettiği Aco Health Alliance'ın Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'ne sunduğu, yayınlanmamış hibe teklifi de yer alıyor.

SENATÖR PAUL: DR. FAUCI YALAN SÖYLEDİ BEN HAKLIYDIM

Senatör Rand Paul, ''Sürpriz sürpriz... Fauci yine yalan söyledi ve ajansının Wuhan'daki koronavirüs araştırmasını finanse etmesi konusunda haklıydım'' dedi. Paul, Adalet Bakanlığı'ndan Fauci'nin Kongre'ye verdiği ifadesini gözden geçirmesi istedi.

Başka bir rapora göre, NIH, Wuhan enstitüsünde toplam 65 araştırma projesini finanse etti. The Australian dergisi tarafından yayınlanan soruşturmada bunun Fauci'nin izin verdiğinden daha fazla olduğunun altını çizdi. Birçok projenin ise 'Yarasa koronavirüsleri üzerine riskli araştırmalar' içerdiği iddia edildi.

Öte yandan yakında yayınlanacak olan 'Wuhan'da Gerçekten Ne Oldu' kitabındaki raporda ABD'li yetkililerin, Fauci'nin laboratuvarın işlev kazanımı araştırmalarına yönelik bir Ulusal Sağlık Enstitüsü yasağını kaldırdığından habersiz olduğu iddia edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...