Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2021 21:53

ABD'nin yeni ittifak girişimine Çin'den nükleer gözdağı

Birleşmiş Milletler'in eski Genel Sekreter Yardımcısı Şa Zukang, ABD'nin eylemleri karşısında Çin hükümetini daha saldırgan tavır sergilemeye davet etti.

ABD'nin yeni ittifak girişimine Çin'den nükleer gözdağı
çin,,abd,,nükleer,

Eski BM Genel Sekreter Yardımcısı Şa Zukang; ABD, İngiltere ve Avustralya tarafından kurulan AUKUS ittifakıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Daily Mail’in aktardığına göre, Pekin’in nükleer silahı ilk kullanan taraf olmama politikasından vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Şa Zukang, Washington’un kurmakta olduğu yeni ittifaklara karşı direnme çağrısında bulundu.

"ÇİN'İN POLİTİKASI GÜNÜMÜZ KOŞULLARINA UYGUN DEĞİL"

Çinli diplomat, ittifakın, bu ülkelerin Çin yakınlarındaki askeri varlığının arttığına işaret olduğunu belirtti. Pekin’in, 1960’lardan bu yana uyguladığı politikanın ona ‘ahlaki otorite’ kazandırdığını ama günümüz koşullarına uygun olmadığını savunan Şa, “En azından Çin ve ABD, nükleer silah kullanacak ilk taraf olmayacakları konusunda anlaşmaya varınca kadar” dedi.

ABD, İngiltere ve Avustralya, 10 gün önce AUKUS adını verdikleri yeni savunma ve güvenlik partnerliğini duyurmuşlardı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, AUKUS’un bölgedeki barış ve istikrara tehdit oluşturduğunu ve silahlanma yarışını kışkırttığını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...