Tgrt Haber
06 Temmuz 2018 18:20

ABD'ye bir misilleme de Rusya'dan geldi!

Rusya, ABD’nin çelik ve alüminyuma getirdiği ek gümrük tarifelerine tepki olarak bazı ABD menşeli ürünlerin ithalatına yüzde 25 ila 40 arasında değişen oranlarda ek vergi koydu.

ABD'ye bir misilleme de Rusya'dan geldi!
rusya,,abd,

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre,  Başbakan Dmitriy Medvedev’in imzaladığı karar gereği, ABD’den ithal edilen yol  inşaat ekipmanları, petrol-gaz ürünleri ekipmanları ve fiber optik malzemelerinin  gümrük vergilerinde artışa gidildi.

Söz konusu ürünlerin vergilerinde yüzde 25 ila 40 arasında değişen  oranlarda artış yapıldığı kaydedilen açıklamada, bu ürünlerin benzerlerinin  Rusya’da üretildiğine dikkat çekildi.

ABD’de Trump yönetimi, mart ayında ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla  yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirmiş, yaşanan gelişmeler ABD ile Çin  arasında bir ticaret savaşının başlangıcı olarak görülmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "teknoloji hırsızlığı ile adaletsiz  ticaret uygulamaları" nedeniyle Çin menşeli teknoloji ürünlerine uygulama kararı  aldığı 50 milyar dolarlık gümrük vergilerinin ilk bölümü, daha önce açıklandığı  gibi bugün itibariyle resmen hayata geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...