Tgrt Haber
22 Ocak 2017 13:46

ABD'yi ikiye bölen fotoğraf

ABD basını 2009 yılında Obama için düzenlenen törenin fotoğrafları üzerinden Donald Trump için düzenlenen törene katılımın az olduğunu savundu.

ABD'yi ikiye bölen fotoğraf
trump yemin töreni,Donald Trump

ABD Başkanı Trump'ın yemin ederek görevine başlamasının ardından Beyaz Saray Sözcülüğünü üstlenen Spicer da ilk basın toplantısını düzenledi. Amerikan basınından temsilcilerin olduğu salona, duyurulan toplantı saatinden yaklaşık iki saat sonra gelen Spicer, sert bir tavır takındı.

Trump'ın Cuma günklüyemin törenine katılanların sayısının Amerikan basınınca olduğundan çok daha az gösterildiğini öne süren Spicer, bu yöndeki haberleri "yanlış ve utanç verici" olarak değerlendirdi. Spicer, "Bu, şimdiye kadar burada ve dünya genelinde bir devir teslim törenindeki en büyük kalabalıktı, nokta. Kasıtlı olarak bunu yaptılar ki destek en az seviyeye insin" dedi.

ABD kamuoyunda büyük tartışma

Hürriyet gazetesinin haberine göre, ABD basınında, Obama'nın yemin ettiği 2009'daki törene çok daha fazla kişinin katıldığını bildiren yayın organlarından biri de New York Times gazetesiydi. Gazete, yukarıdaki fotoğrafların ikisinin de yemin töreninden 45 dakika önce çekildiğini iddia etti. New York Times, Trump'ın konuşması başlayana dek, izleyicilerin tören alanına girmeye devam ettiğini hatırlattı. Gazeteye konuşan bir uzman ise 2009'daki törendeki kalabalığın, Trump'ın yemin törenine gelen izleyicilerin yaklaşık 3 katı olduğunu öne sürdü.Ancak birçok Cumhuriyetçi Partili, karşılaştırma yapılan fotoğraflardan 2017'dekinin, yemin töreninden saatler önce çekildiğini savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...