Tgrt Haber
14 Haziran 2021 16:59

AB’nin Kovid-19 aşı sertifikası yasalaştı

Avrupa Birliği seyahatlerde kullanılacak aşı sertifikasına ilişkin düzenlemeyi yasalaştırdı.

AB’nin Kovid-19 aşı sertifikası yasalaştı
AB,Kovid-19 aşı sertifikası

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan Dijital Covid Sertifikası Avrupa Parlamentosu’nda yapılan imza töreniyle imzalandı. Aşı sertifikasının ücretsiz olarak ve kağıt ve dijital şekilde hazırlanacağı belirtilirken ayrımcılığı önlenmesi amacıyla aşı olmayan kişiler de sertifikaya sahip olabilecek. Aşı sertifikası ile kişilerin Kovid-19 aşısı olup olmadığını, olduysa nerede ve hangi aşıyı olduğunu gösteren bilgiyi, hastalığı geçirenlerin iyileştiğine ve antikor seviyesine dair belgeyi ve Kovid-19 test sonucunu içerecek. Sertifikayla AB’de onaylı aşısını olanlara ve son dozun üzerinden 2 hafta geçmiş kişilere seyahatte herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak. 

AB DİJİTAL COVID SERTİFİKASI

Sertifika sahipleri olanlara karşı ülkeler halk sağlığının korunması gibi gerekli durumlarda ise ek tedbirler alabilecek. Aşı sertifikası, tüm AB ülkeleriyle İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'de geçerli olacak. Sertifika, AB vatandaşlarına, hangi ülkenin vatandaşı olduğuna bakılmaksızın ailelerine, ayrıca AB'de ikamet eden ancak AB vatandaşı olmayan kişiler ile diğer AB ülkelerine seyahat hakkı bulunan ziyaretçilere verilebilecek. AB halihazırda BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmaları tarafından üretilen aşıları onaylamış durumda.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...