Tgrt Haber
01 Haziran 2022 08:38 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 08:54

Abramovich'ten AB'ye yaptırım davası! Chelsea'yi satmak zorunda kalmıştı

Rus milyarder Roman Abramovich, Avrupa Birliği'nin (AB) kendisi hakkında aldığı yaptırım kararlarına karşı Avrupa Birliği Mahkemesi'nde dava açtı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Abramovich'ten AB'ye yaptırım davası! Chelsea'yi satmak zorunda kalmıştı
chelsea,roman abramovich,avrupa birliği

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrası Avrupa Birliği (AB) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın olan Rus oligarkları yaptırım listesine almış, söz konusu yaptırım listesinde Rus milyarder Roman Abramovich’te yer almıştı. Abramovich’in, kendisi hakkında yaptırım kararı alarak kara listeye ekleyen AB Konseyi’ni bizzat AB Mahkemesine dava ettiği ortaya çıktı.

Putin’e yardım ettiği ve Ukrayna’nın işgalinde rol oynadığı gerekçesiyle yaptırım listelerinde adı geçen Abramovich, İngiltere’nin de AB gibi kendisini yaptırım listesine almasının ardından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'yi satma kararı almıştı. Konuya ilişkin olarak görüşleri sorulan AB Konseyi ve ilgili AB Mahkemesi yetkilileri henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Abramovich'ten AB'ye yaptırım davası! Chelsea'yi satmak zorunda kalmıştı

CHELSEA'Yİ SATMAK ZORUNDA KALMIŞTI

AB, 15 Mart'ta Rus milyarder Abramoviç'e yaptırım uygulamaya başlamış, mal varlıklarını dondurmuş ve seyahat yasağı getirmişti. Rus liderle olan bağlantının Abramoviç'in servetini korumasına yardımcı olduğu iddia edilen kararda, ana hissedarı olduğu Evraz şirketinin ülkedeki en büyük vergi mükelleflerinden olduğu ve Rus karar vericilerden fayda sağladığı ifade edilmişti.

Rusya, İsrail ve Portekiz vatandaşlığı bulunan Abramoviç, İngiliz hükümetinin yaptırım kararının ardından sahibi olduğu Chelsea takımını satmak zorunda kalmıştı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin 2,5 milyar sterlin karşılığında Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından satın alınması konusunda nihai anlaşmaya varılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...