Tgrt Haber
20 Ocak 2022 10:46

Acil iniş yapan pilot vardiyası bittiği için seferi tamamlamadı

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait uçağın, pazar günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan Pakistan'ın başkenti İslamabad'a uçması gerekiyordu. Pilot, uçak acil iniş yaptıktan sonra uçmayı reddetti, seferi tamamlamadı.

Acil iniş yapan pilot vardiyası bittiği için seferi tamamlamadı
pilot,uçak,islamabad

Pakistanlı bir pilot, uçağının acil iniş yapmak zorunda kalmasının ardından vardiyası bittiği için seferi tamamlamadı. Pilotun, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyas'dan Pakistan'ın başkenti İslamabad'a uçması gerekiyordu. Fakat Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait uçağın pilotu, kalkıştan kısa bir süre sonra kötü hava koşulları nedeniyle Suudi Arabistan'ın Ed-Damman Havalimanı'na acil iniş yaptı.

The Express Tribune'e göre, pilot daha sonra vardiya saatlerinin sona erdiğini söyleyerek uçmayı reddetti. Yolcular da uçaktan inmeyi reddedince kısa süreli bir kaos meydana geldi. Ed-Dammam Havalimanı yetkilileri, durumu kontrol altına almak adına güvenlik personelini çağırdı, yolcular için havalimanında otel ayarlandı.

Acil iniş yapan pilot vardiyası bittiği için seferi tamamlamadı

Gulf News'un aktardığına göre bir PIA sözcüsü, "Pilotların dinlenmesi gerekir çünkü uçuş güvenliği için bu zorunludur. Tüm yolcular İslamabad Havalimanı'na saat 23:00'te ulaşacak, o zamana kadar da onlar için otel ayarlandı" dedi.

Olay, ulusal havayolunun uçuş operasyonlarını genişletmesinden iki ay sonra meydana geldi.

Öte yandan PIA, Covid pandemisi nedeniyle Pakistan ve diğer ülkelerden gelen uçuşlara yönelik Suudi Arabistan seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından her hafta Güney Arabistan'a 35 uçuş gerçekleştireceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...