Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2014 16:55

Aden'de toplanan yüzlerce gösterici 'ayrılık' istedi

Aden kentinin Yemen'den ayrılmasını ve bağımsız olmasını isteyen yüzlerce gösterici, Aden için ''ayrılık cumasında'' bir araya geldi.

Aden'de toplanan yüzlerce gösterici 'ayrılık' istedi

 Aden kentinin Yemen'den ayrılmasını ve bağımsız olmasını isteyen yüzlerce gösterici, Aden için ''ayrılık cumasında'' bir araya geldi.

Cuma namazı öncesi Aden'in Hormaksar semtindeki Şebbet bölgesinde toplanan göstericiler yolu trafiğe kapatarak cuma namazı hazırlıkları yaptı. Bölgedeki meydanda kurulu olan çadırlarda birleşen protestocular, cuma namazının ardından sloganlar attı. Uzun ve siyasi içerikli hutbeyi dinleyen göstericiler ülkenin içinde bulunduğu siyasi bunalımdan sıyrılarak ''bağımsızlık çığlıkları'' çağrısında bulundu. Kuzeydeki Ensarullah Hareketi'nin ilerleyişini (Husiler) kabul etmeyen Güney Hareketi destekçileri Aden için ''bağımsızlık'' istedi.

"Güney Yemen" değil "Güney Arabistan"

Arap Uyanışı etkisinde ilk kez 2011 yılında başlayan Aden'deki ayrılık rüzgarı, merkezi hükümetin Husilerin ilerleyişini durduramaması üzerine farklı bir mecraya kaydı.

Artık Aden ile sınırlı ''tam bağımsız bir ülke'' hayali kuran hareket mensupları, ''Güney Yemen'' değil ''Güney Arabistan'' ismi etrafında birleşiyor. Halk ayaklanmaları ile Aden kentinde hemen her köşede bulunan yeni ''Güney Arabistan'' bayrakları kenti kuşatmış durumda. Göstericilerin hemen hepsinin elinde bulunan "Güney Arabistan" bayrakları protestolar için meydana gelenler tarafından coşku ile sallanıyor.

Kentte son yıllarda iyice hissedilen Sana merkezli bir hükümetten bağımsız yaşama havası düzenlenen gösterilerle birlikte doruğa ulaşıyor. Bugünkü gösterilerde de aynı coşku yaşanırken, meydanda yükselen sloganlar arasında ''kanımızla canımızla seninleyiz güney'' ''Aden'e özgürlük'' '' bağımsız Aden'' sloganları öne çıkıyor.

Gösteriler ''barışçıl bir havada'' geçerken kentteki sıcaklığın 30 dereceyi bulması da kalabalığın bir anda olaysız bir şekilde dağılmasına yol açıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...