Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2021 14:23

Afgan kadınlar sokağa döküldü: Yeni hükümet protestosu

Taliban'ın yeni kuracağı hükümette kadınlara görev vermemesi Afgan kadınları, sokağa döktü. Taliban protesto edildi.

Afgan kadınlar sokağa döküldü: Yeni hükümet protestosu
afgan,,afganistan,,taliban,,kabil,

Afganistan'ın son kalesi olarak adlandırılan Pencşir'deki çatışmaların devam etmesi nedeniyle Taliban, yeni hükümeti açıklayamadı. Pencşir'i ele geçirmeye çalışan Taliban'ın yeni hükümette kadınlara yer vermeyeceği ise Afgan kadınlarını sokağa döktü. AFP'nin haberine göre, Taliban kurulacak yeni hükümet ve üyeleri hakkında bugün de bir açıklama yapamazken bir grup Afgan kadın, protesto düzenledi. 

Taliban'ın kadınların hükümette yer almayacağını açıklamasının ardından Afgan kadınlar, Kabil'de sokaklara çıktı. İki gündür devam eden protestolarda hükümette yer alma ve kadınların çalışma hakkı talebinde bulundular.

Afgan kadınlar sokağa döküldü: Yeni hükümet protestosu

Sosyal medyada yer alan görüntülerde prostestocu Afgan kadınları, Taliban'ın dağıtmaya çalıştığı görüldü. Yerel medyadaki bir gazeteci, Kabil'de bugün düzenlenen protesto esnasında ise bir kadının yaralandığını yazdı. Devlet başkanlığı önüne gelen kadınların, ellerinde tuttukları pankartlarda ''20 yıl önceki kadınlar değiliz'', ''Eşitlik, adalet, demokrasi'' yazdığı görüldü.

 

Deutsche Welle'nin haberine göre, başkentte düzenlenen bu gösteriden biraz uzakta bir kadın hakları aktivistinin çektiği belirtilen bir videoda ise kadınların da hükümette görev yapmak için eğitim aldığı vurgulanarak, "Suçumuz ne ki bugün bizi kenara itmeye çalışıyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Kadınların barışçıl düzenlediği gösterinin uyarı atışlarıyla ve biber gazıyla dağıtıldığı da belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...