Tgrt Haber
23 Aralık 2014 16:26

Afgan motosiklet tamircisinden ilginç tasarım

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir motosiklet tamircisi, kendi imkanlarıyla ülkenin doğa dostu, ilk elektrikli motosikletini tasarladı

Afgan motosiklet tamircisinden ilginç tasarım
kabil,motosiklet,tamirci,

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir motosiklet tamircisi, kendi imkanlarıyla ülkenin doğa dostu, ilk elektrikli motosikletini tasarladı.Mustafa Mohammadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada hayatını kolaylaştırabilmek için hem güneş enerjisi ile çalışacak hem de elektrikle şarj olacak bir aracın hayalini kurduğunu söyledi.
Üstü kapalı, üç kişi kapasiteli ve üç tekerlekli motosikleti tasarladıktan sonra yapımını bir ayda tamamladığını belirten 30 yaşındaki Mohammadi, "Motosiklet, güneşli günlerde istediğiniz yere gidebiliyor. Güneş olmadığı zaman da elektrikle şarj edilerek 40 kilometre yol kat edebiliyor" dedi.Motosikletin yaklaşık 2 bin dolara mal olduğuna işaret eden Mohammad, maddi imkanları olmadığı için ucuz malzeme kullandığını, imkanı olması durumunda çok daha kullanışlı bir araç tasarlayabileceğini kaydetti.  
Mohammadi, "Diyelim ki gece ya da hava bulutlu ve motosikletin şarjı bitti. Motosikletin pedalları sayesinde yine de istediğiniz yere gidebilirsiniz. Motosikletin soğuk havalar için ısıtıcısı da var" dedi.
Motosikletini hayatını kolaylaştırma hayaliyle tasarladığını vurgulayan Mohammadi, sözlerine şöyle devam etti:"Tek isteğim, dolmuşlardan kurtulup motosikletimle işe gitmekti. Ancak trafik polisi, ruhsatı olmadığı için motosikletimi kullanmama izin vermiyor."
-  "Devlet yardım ederse daha güzel şeyler yapabilirim"
Farklı elektrikli aletler tasarladığını, ancak maddi imkanı olmadığı için tasarımlarını gerçeğe dönüştüremediğine işaret eden Mohammadi, devletten yardım alması durumunda daha güzel ve kullanışlı şeyler üretebileceğini vurguladı.
Motosikleti bir arkadaşından aldığı parayla yaptığını söyleyen Mohammadi, sözlerine şöyle son verdi:
"Hala bazı parçalar eksik. Mesela kapının otomatik açılması için krikoya ihtiyacım vardı. Kriko çok pahalı olduğu için alamadım. Şimdilik kapıyı elimle açıyorum" dedi.
Kabil sakinleri de dışı demir, içi fiberden yapılan motosiklete büyük ilgi gösteriyor. Mohammadi'den motosikletle ilgili bilgi alan Kabilliler, sarı renkli araçla hatıra fotoğrafı çektiriyor.
Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...