Tgrt Haber
09 Ekim 2021 13:04

Afgan suç lideri ve adamları İstanbul'da kıskıvrak yakalandı

Almanya'dan sınır dışı edilen, Afganistan'da çete lideri olan Sanger Ahmedi ve adamları, İstanbul Bahçelievler'de otele düzenlenen operasyonla yakalandı.

Afgan suç lideri ve adamları İstanbul'da kıskıvrak yakalandı
afgan,suç lideri,istanbul,almanya

Almanya'da bulunduğu esnada polisleri ölümle tehdit eden, rahat bırakılmaması durumunda Afganları cinayete teşvik edeceğini açıklayan Afgan suç lideri Sanger Ahmedi ve adamları İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir otele düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. ‘Lions-Cartel’ isimli uyuşturucu çetesinin başında olduğu bilinen Ahmadi'nin Türkiye'de olduğu tespit edildikten sonra  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ahmadi ve çete üyelerinin Bahçelievler’de faaliyet gösteren bir otelde kaldıklarını belirledi. Almanya’da bir suç imparatorluğu kurduğu ve bu şekilde kendisine çok büyük miktarlarda haksız kazanç elde ettiği saptanan Afganistan uyruklu çete lideri ve adamlarının yakalanması için söz konusu otele özel harekat timleriyle birlikte baskın düzenlendi. Yeni bir eylem planı için otel lobisinde toplantı halinde oldukları sırada yapılan baskımda, Sanger Ahmadi ve çete üyeleri oldukları belirlenen J.Y., S.V., M.A.D. ve O.M. isimli biri Türk dördü Afgan uyruklu toplam 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Afgan suç lideri ve adamları İstanbul'da kıskıvrak yakalandı

ÇETENİN BİR ÜYESİ TÜRK

Gözaltına alınan Ahmadi ve adamları, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Zanlıların polisteki işlemlerinin başladığı öğrenildi. Türkiye’ye illegal yollardan giriş yaptığı belirlenen ‘Lions-Cartel’ çetesinin liderinin, sosyal medya hesaplarında çok sayıda tabanca ve uzun namlulu silahlar ile paylaşılan fotoğraflarının bulunduğu belirtildi.

Öte yandan karıştığı suçlardan dolayı Alman makamları tarafından Afganistan'a sınır dışı edilen çete lideri Sanger Ahmadi'nin Alman polislerini ölümle tehdit ettiği ileri sürülmüştü hatta rahat bırakılmaması durumunda Afganları cinayete teşvik edeceğini açıklamıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...