Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2020 14:08

Afganistan bazı Pakistanlı mahkumları serbest bırakacak

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, "Pakistan ile iyi niyet ve dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi" amacıyla bazı Pakistanlı mahkumların serbest bırakılması için karar çıkardı.

Afganistan bazı Pakistanlı mahkumları serbest bırakacak
Afganistan,Pakistan,

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, 'Pakistan ile iyi niyet ve dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi' amacıyla, ülkedeki cezaevlerinde bulunan bazı Pakistanlı mahkumların serbest bırakılması için karar çıkardı.

Söz konusu karara göre, bir aya kadar hapis cezası kalan ve para cezalarının ödenmemesi nedeniyle cezaevinde bulunan bazı Pakistanlı mahkumlar tahliye edilecek.

Serbest bırakılacak mahkumlarla ilgili sayı, tutuklanma nedeni ve suç türü gibi bilgiler paylaşılmadı.

Pakistan'ın Afganistan Özel Temsilcisi Muhammed Sadık, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, karardan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Pakistan, dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Afganistan'daki Pakistanlı mahkumları serbest bırakma kararıyla gösterdiği iyi niyetten dolayı Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye teşekkür ediyor." ifadelerini kullandı.

Karar, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın geçen hafta Kabil'e yaptığı bir günlük ziyaretinin ardından geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...