Tgrt Haber
13 Ocak 2016 16:31

Afganistan'da 5 Taliban üyesi öldürüldü

Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinde, Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 5 örgüt üyesi öldürüldü.

Afganistan'da 5 Taliban üyesi öldürüldü
afganistan, taliban,

Cevizcan Emniyet Müdürü Fakir Muhammad Cevizcani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Cevizcan'ın Turahil bölgesinde düzenlediği operasyon sırasında militanlarla çatışmaya girdiğini belirtti. Çatışmada 5 militanın öldürüldüğünü ifade eden Cevizcani, ölenlerden ikisinin örgütün bölgedeki etkili komutanlarından olduğunu söyledi. Emniyet Müdürü Cevizcani, operasyonda bir militanın sağ yakalandığını, bir miktar silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini kaydetti. Cevizcani, ayrıca Taliban kontrolündeki bölgelerin tekrar ele geçirildiğini, operasyonların devam ettiğini vurguladı. Taliban'dan henüz bir açıklama yapılmazken, dört gün önce de Cevizcan'ın Faizabad ve Murdiyan ilçelerinde çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...