Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2021 13:58

Afganistan'da bombalı saldırı: 8 ölü

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde düzenlenen bombalı saldırılarda 8 polis hayatını kaybetti, Kabil vilayetinde düzenlenen saldırıda ise 4 sivil yaralandı.

Afganistan'da bombalı saldırı: 8 ölü
Afganistan,Saldırı,Bomba

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyani, basına yaptığı açıklamada, saldırganların, bomba yüklü araçla Nangarhar'ın Şirzad ilçesinin Gandumak bölgesinde polis merkezini hedef aldığını söyledi. Hogyani, saldırıda 8 polisin yaşamını yitirdiğini belirtti. Nangarhar İl Şura Başkan Yardımcısı Ubaidullah Şinvari ise saldırıda 14 polisin öldüğünü öne sürdü. Öte yandan Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ferdevs Faramarz, Kabil'in Pul-i Kampani ve Selim Kervan bölgelerinde peş peşe düzenlenen bombalı saldırılarda 4 sivilin yaralandığını kaydetti. Nangarhar'daki saldırıyı Taliban üstlenirken Kabil'deki saldırıları ise henüz üstlenen olmadı.

Bir yandan Taliban saldırıları devam ederken diğer taraftan da Afganistan'daki şiddeti sonlandırmak amacıyla Afganistan müzakere heyeti Katar'ın başkenti Doha'da bulunuyor.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...