Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2014 21:37

Afganistan'da çatışma, 52 ölü

Afganistan'ın doğudaki Nangarhar ve Kunar kentlerinde Afgan güçleri ve Taliban arasındaki çatışmalarda 52 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da çatışma, 52 ölü
Afganistan, taliban, nangarhar, Ahmet Ziya Abdulzai, DÜNYA haberleri, DÜNYA,

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmet Ziya Abdulzai, AA'ya yaptığı açıklamada dünden beri Hogyanay ilçesinde Taliban ve Afgan güçleri arasında devam eden çatışmada 37 Taliban üyesinin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Sözcü Abdulzai, "Çatışma sırasında NATO tarafından hava desteği sağlandığı için Afgan güçleri şimdiye kadar kayıp vermedi" dedi. Kunar Valisi Şuca Almulk Celale de Naray ilçesinde onlarca militanın, sınır polisin kontrol noktalarına silahlı saldırı düzenlediğini belirterek, saldırının ardından çıkan çatışmada 12 militanın öldüğünü, 13 militanın da yaralandığını belirtti. Çatışma sırasında polisin, bölgedeki halk tarafından desteklendiğini bildiren Celale, "Saatlerce devam eden çatışmalarda 2 kadın ve 1 polis hayatını kaybetti, 7 polis, 2 kadın ve 2 çocuk yaralandı" şeklinde sivil kayıplarına dikkat çekti. Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahid ise Naray ilçesindeki çatışmalarda, 19 polisi öldürdüklerini öne sürerek, Taliban tarafından çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiğini iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...