Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 11:15

Afganistan'da havalimanına roketli saldırı! Taliban üstlendi

Afganistan'ın ikinci ana uluslararası havalimanı Kandahar'a 3 roket isabet etti. Saldırıyı ise Taliban üstlendi.

Afganistan'da havalimanına roketli saldırı! Taliban üstlendi
afganistan,taliban

ABD ve NATO birliklerinin ülkeden çekilme sürecinin başlamasıyla Afganistan'da hakimiyet alanını genişleten Taliban'ın saldırıları sürüyor. Afganistan'ın güneyinde bulunan ülkenin ikinci ana uluslararası havalimanına 3 roket isabet ettiği bildirildi. Kandahar Uluslararası Havalimanı Şefi Massoud Pashtun yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Gece saatlerinde havalimanına 3 roket ateşlendi ve 2'si piste isabet etti. Bu nedenle havaalanından yapılan tüm uçuşlar iptal edildi." 

Afganistan'da havalimanına roketli saldırı! Taliban üstlendiPistin onarımı için çalışmaların sürdüğünü belirten Pashtun, havalimanının bugün yeniden faaliyete geçmesinin beklendiğini kaydetti. Afgan yetkililer, saldırı sonucu herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti.

TALİBAN ÜSTLENDİ

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mujahid ise roketli saldırıya yönelik, "Kandahar Havalimanı bizim tarafımızdan hedef alındı. Çünkü burası bize karşı hava saldırıları düzenlemek için bir merkez olarak kullanılıyordu" diyerek saldırıyı Taliban'ın gerçekleştirdiğini aktardı.

Kandahar vilayetinin merkezi olan Kandahar şehri, son zamanlarda Taliban militanları ile Afgan hükümetine bağlı güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Taliban, son haftalarda vilayetin bazı kırsal bölgelerinde kontrolü ele geçirirken, hakimiyetini Kandahar şehir merkezine kadar genişletmeye çalışıyor.

5 VİLAYETE UÇUŞLAR DURDURULDU

Saldırıdan kimsenin zarar görmediği ifade edilen açıklamada, bu nedenle havalimanına uçuşların iptal edildiği bildirildi.

Öte yandan Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, ülkenin Badahşan, Kunduz, Faryab, Helmand ve Kandahar vilayetlerine uçak seferlerinin durdurulduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...