Tgrt Haber
04 Eylül 2021 21:38

Afganistan’da ilk normalleşme sinyalleri: Uçuş seferleri başladı

Afganistan’da ABD güçlerinin ülkeden ayrılmasının ardından Taliban’ın kontrolüne geçen Kabil’de hayat normale dönmeye başladı. Hamid Karzai Havalimanı’ndan ilk iç hat uçuşu gerçekleşirken döviz büroları ve bazı özel üniversiteler faaliyetlerine başladı.

Afganistan’da ilk normalleşme sinyalleri: Uçuş seferleri başladı
Afganistan,ABD,Taliban

Afganistan’da ABD güçlerinin ülkeden ayrılmasının ardından Taliban’ın kontrolüne geçen Kabil’de hayat normale dönmeye başladı. Afganistan'da bir hava yolu şirketinden alınan bilgiye göre, 31 yolcusuyla Kabil Havalimanı'ndan Mezarı Şerif'e uçtuğu belirtildi.

Gün içinde bir uçuşun da Herat'a yapılacağı belirtilirken, artık iç hat uçuşlarının rutin bir şekilde yapılacağı açıklandı.

DÖVİZ BÜROLARI AÇILDI

Ayrıca Taliban'ın başkenti ele geçirdiği 15 Ağustos'tan bu yana kapalı olan Kabil Şehzade Sarayı'nın da faaliyetine başladığı belirtildi. Afganistan'daki döviz kurunun belirlendiği ayaklı borsa olarak bilinen Şehzade Sarayı'nın açılmasıyla 1 dolar 87 Afganiden 84'e geriledi. Onlarca döviz bürosunun bulunduğu Şehzade, şehrin Mandevi bölgesinde yer alıyor.

ÖZEL ÜNİVERSİTELER KAPILARI AÇTI

Öte yandan Kabil'deki özel üniversitelerin de kapılarını açtıkları belirtildi. Az sayıda öğrencinin sınıflara gittiği ifade edilirken, devlet üniversitelerinin ise henüz açılmadığı kaydedildi. Taliban yetkilileri üniversitelerin 7 Eylül'de faaliyetine başlayacağını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...