Tgrt Haber
01 Eylül 2021 11:23

Afganistan'da kalan askeri teçhizatlar için Pentagon'dan itiraf

ABD'nin Afganistan'da bıraktığı milyarlarca dolarlık askeri teçhizat için Pentagon'dan itiraf gibi açıklama geldi.

Afganistan'da kalan askeri teçhizatlar için Pentagon'dan itiraf
abd,,taliban,,afganistan,,pentagon,

ABD'nin Afganistan'dan çekileceğini açıklamasının ardından Taliban, ülkedeki şiddeti artırdı, merkez vilayetleri bir bir ele geçirdi. 15 Ağustos'ta ise Kabil'e girdi ve aynı gün ülke yönetimini ele geçirdi. ABD ise söz verdiği gibi 31 Ağustos'a kadar ülkeden ayrılma operasyonlarını bitirdi ve resmen bir devir kapandı. 20 yılın ardından Afganistan'dan çekilen ABD, arkasında ise 83 milyar dolarlık bir askeri teçhizat bıraktı. Taliban, ülkeyi ele geçirirken ABD'nin teçhizatlarına da el koydu.

ABD'nin son teknoloji silahları Taliban'ın eline geçtikten sonra Pentagon'dan itiraf gibi açıklama geldi. Pentagon sözcüsü Eric Pahon, şunları söyledi:

''Şu anda Taliban'ın elinde Afgan güçlerine sağlanan büyük miktarda ekipmanın olduğunun farkındayız. Bu ekipmanı ele geçirmek Taliban için faydalı olabilir. Ancak bu silahlar ABD, onun müttefikleri veya ortakları için bir tehdit oluşturmuyor.''

Afganistan'da kalan askeri teçhizatlar için Pentagon'dan itiraf

Öte yandan Newsweek'in haberine göre, 4 yıl önce ABD, Afgan kuvvetlerine 208 uçak ve 4,700 Humvee de dahil olmak üzere 75.000 araç verdi, bunların çoğu şu anda Taliban'ın elinde.

Taliban’ın eline geçen teçhizat arasında Black Hawk helikopterleri ve A-29 Super Tucano saldırı uçağı bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...