Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2021 14:57

Afganistan'da sel felaketi! Onlarca kişi öldü 150 kişi kayıp

Afganistan'ın Nuristan vilayetinde şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu. 40 kişi hayatını kaybederken 150 kişi ise kayboldu.

Afganistan'da sel felaketi! Onlarca kişi öldü 150 kişi kayıp
afganistan,sel

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'dan gelen peş peşe sel haberlerinin ardından Afganistan'dan da kötü haber geldi. Afganistan'ın Nuristan vilayetinde yer alan Kamdesh köyünde şiddetli yağışlar seli beraberinde getirdi. Vilayet Meclis Başkanı Saeedullah Nuristani, sele yönelik yaptığı açıklamada, "40 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Muhtemelen ölü sayısı artacak" bilgisini paylaştı. 150 kişinin de kayıp durumda olduğu vurgulayan Nuristani, sel felaketinde 80 evin yıkıldığını belirtti.

Kamdesh ilçesinin Taliban'ın kontrolünde olduğunu ifade eden Afgan yetkililer, bölgede iletişim altyapısının zayıf olduğu için güvenilir bilgi almanın şu anda zor olduğunu kaydetti. Taliban ise insani yardım kuruluşlarının bölgeye güvenli bir şekilde erişimine izin vereceklerini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...