Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2021 15:10

Afganistan'da silahlı saldırı: 2 Taliban üyesi 1 sivil öldü

Afganistan'ın doğusunda bulunan Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad kentinde silahlı saldırı düzenlendi. 2 Taliban mensubu ve 1 sivil hayatını kaybetti.

Afganistan'da silahlı saldırı: 2 Taliban üyesi 1 sivil öldü
afganistan,,taliban,,saldırı,

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'ın Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad kentinde silahlı saldırı meydana geldi. 2 Taliban mensubu ve 1 sivil hayatını kaybetti. Silahlı saldırganın bölgeden kaçtığı bilgisine ulaşıldı. Saldırıyı doğrulayan Taliban ise can kaybıyla ilgili bilgi paylaşmadı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan terör örgütü DEAŞ, Mezar Dere Nurkel bölgesinde Taliban'a ait araca düzenledikleri el yapımı patlayıcı (EYP) saldırısında 2 Taliban unsurunun yaralandığını açıkladı. Terör örgütü DEAŞ'ın, Afganistan'daki kalesi olarak bilinen Celalabad'da 18-19 Eylül'de düzenlediği bombalı saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Diğer taraftan Taliban yetkilileri, DEAŞ'ın Afganistan için büyük tehdit oluşturmadığını ve terör örgütlerinin ülkedeki faaliyetine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...