Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Eylül 2021 14:55

Afganistan'da sınıflar perdeyle ikiye bölündü! İşte ilk eğitim günü

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da kadınlar okula gidebiliyor fakat sınıflar 'kadınlar' ve 'erkekler' olarak bir perdeyle ikiye ayrıldı. Sosyal medyada yayımlanan bir fotoğraf, çok konuşuldu.

Afganistan'da sınıflar perdeyle ikiye bölündü! İşte ilk eğitim günü
afganistan,taliban,eğitim

ABD'nin ülkeden çekilme kararıyla beraber Taliban'ın güçlendiği, 15 Ağustos'ta ise ülke yönetimine el koyduğu Afganistan'da bugün kadınlar ve erkekler okullara gitmeye başladı. Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından kadınların okula devam edip edemeyeceği endişesi son buldu. Taliban, kadınlar ve erkeklerin farklı sınıflarda eğitim görebileceğini açıklamıştı. Bugün sosyal medyada ortaya çıkan bir fotoğrafa göre, Afganistan'da sınıflar gri bir perde ile ikiye bölündü. 

Afganistan'da sınıflar perdeyle ikiye bölündü! İşte ilk eğitim günü

Öte yandan Taliban, 1996'dan 2001'e kadar iktidarda olduğu zaman, Afganistan'da kadınların okula gitmesine izin vermiyordu. Yönetimi tekrardan ele geçiren Taliban bu kez kadınların üniversitelere gidebileceğini ancak sadece kadın profesörler tarafından ders alabileceklerini açıklamıştı.

TALİBAN DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Taliban, bu açıklamaların ardından okullarda değişikliğe gitti. Sınıfların ortasına gri bir perde astı ve erkekler bir tarafta kadınlar bir tarafta oturdu. Kadınların peçe takma zorunluluğu olmadığı ise sosyal medyada yayılan fotoğrafla ortaya çıktı. 

Afganistan'da Taliban yönetimi ele geçirmeden önce kadınlar, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden önce erkeklerden ayrı oturuyorlardı, ancak aralarında herhangi bir fiziksel ayırıcı yoktu.

Reuters'a konuşan üniversite öğrencilerine göre, kadınlara ayrı eğitim veriliyor ve kampüsün sadece belirli bir kısmına girebiliyorlar. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Anjila, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sınıfa girdiğimde gerçekten çok kötü hissettim. Yavaş yavaş 20 yıl öncesine dönüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...