Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 09:07

Afganistan'da Taliban'a karşı direniş sürüyor: 3 bölge geri alındı

Taliban'ın tek ele geçiremediği vilayet Pençşir'de direniş sürüyor. Taliban karşıtı güçler, Bağlan vilayetinin 3 bölgesini geri aldı.

Afganistan'da Taliban'a karşı direniş sürüyor: 3 bölge geri alındı
afganistan,taliban,pençşir

Geçtiğimiz hafta Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Afganistan'da Taliban'a karşı direniş başladı. Taliban'ın tek ele geçiremediği vilayet olan Pençşir'de Sovyet işgaline karşı direnen ünlü Afgan komutan Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud ve kendisini Afganistan'ın yeni lideri ilan eden Cumhurbaşkanı yardımcısı Emrullah Salih direnişe öncülük ediyor.

Güvenlik uzmanları, Pençşir'in Taliban'a karşı direnişçilerin kalesi olabileceğine vurgu yapıyor.

Afganistan'da Taliban'a karşı direniş sürüyor: 3 bölge geri alındı

PENÇŞİR DİRENİŞ KALESİYDİ

Öte yandan Kabil'in kuzeyinde Hindu Kush'ta bulunan Pençşir vadisi, önce 1980'lerde Sovyetlere, ardından 1990'larda Taliban'a karşı on yıllar boyunca bir direniş kalesiydi. Hala o yılların savaşlarından kalma paslanan tanklarla dolu.

Pençşir Aslanı olarak anılan Ahmed Şah Mesud, 11 Eylül saldırısından 2 gün önce 9 Eylül 2001 tarihinde öldürülmüştü. Taliban'a karşı en büyük direnişi gösteren Tacik asıllı Şah Mesud, Pençşir'i de bir direniş kalesine çevirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...