Tgrt Haber
01 May 2014 14:15

Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlarda 71 kişi öldü

Afganistan'ın Faryab ve Badahşan vilayetlerinde Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 71 kişinin öldüğü bildirildi.

Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlarda 71 kişi öldü
afganistan,operasyon,taliban,

Faryab Valisi Muhammadullah Betaş, basına yaptığı açıklamada güvenlik güçlerince Faryab'ın Kaysar ilçesinde 2 hafta önce yürütülen operasyonların başarıyla son bulduğunu, 57 Taliban militanıyla 5 güvenlik görevlisinin öldüğünü, 43 militanın da yaralandığını belirtti.Operasyonlarda, Taliban'ın yönetiminde olan bölgelerin tekrar ele geçirildiğini ifade eden Betaş, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini söyledi.Öte yandan ülkenin Badahşan vilayetinin Varduç ilçesinde düzenlenen operasyonda 8 militanla bir polis yaşamını yitirdi.Badahşan Valiliği Sözcüsü Ahmad Navid Furuten, AA muhabirine yaptığı açıklamada Varduç'taki operasyonda 4 militanla bir polisin de yaralandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...