Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Kasım 2015 22:11

Afganistan'da tehlikeli yürüyüş

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Deşti Berçi bölgesinde binlerce kişi, Eşref Gani liderliğindeki ulusal birlik hükümetinin istifasını istedi.

Afganistan'da tehlikeli yürüyüş
afganistan,

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Deşti Berçi bölgesinde binlerce kişi, aralarında 9 yaşında bir kız çocuğu, 2 kadının da bulunduğu 7 Şii Hazara'nın, ülkenin Zabul kentinde başları kesilerek infaz edilmesini protesto eden on binlerce kişi, Eşref Gani liderliğindeki ulusal birlik hükümetinin istifasını istedi.

Başkent Kabil'de gösteri düzenleyen ve cumhurbaşkanlığı sarayına girmek isteyen öfkeli kalabalık, ulusal birlik hükümetinin istifasını talep ederken, saray muhafızlarının açtığı uyarı ateşinde 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Seyid Zafer Haşimi, protestocuların cumhurbaşkanlığı sarayına girmesini önlemek için açılan uyarı ateşinde 10 kişinin yaralandığını belirterek, akşam saatlerinde bazı gösterici temsilcilerinin sarayda Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile görüşmesine izin verildiğini söyledi.

Kurbanların tabutlarıyla sarayın önünde oturma eylemine devam eden göstericiler, Hazara nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Bamyan, Daykundi ve Gazne gibi kentlere bir kolordu konuşlandırılmasını ve güvenliklerini sağlamasını istiyor.

 Bu arada Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, yaşanan gerilimin ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını belirterek, sükunet ve birlik çağrısında bulundu.

Gani, terör örgütü mensubu silahlı militanların, 7 sivili başlarını keserek infaz etmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, "Bu saldırı, radikal unsurların ve canilerin işidir. Bu şehitlerin kanının intikamını, Taliban, DAEŞ ve diğer terör örgütlerinden alacağız" dedi.

Meselenin, tek bir etnik grubun sorunu olmadığını dile getiren Gani, "Bu cinayet tüm halkımızı derin bir yasa boğdu ve katliamı yapanlar tüm halkımızın nefretini kazandı. Düşmanımız olaylara etnik bir renk vererek, birliğimize kastediyor. Aramıza nifak sokmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...