Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Mart 2015 11:30

Afganistan'daki askeri operasyonlarda 29 militan öldürüldü

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afgan Ulusal Ordusu ile 24 saat içerisinde koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 29 militanın öldürüldüğü, 21 militanın da yaralandığı ifade edildi.

Afganistan'daki askeri operasyonlarda 29 militan öldürüldü
Afgan Savunma Bakanlığı Daikundi, Afganistanda askeri operasyon

Afgan Savunma Bakanlığı Daikundi, Ghazni ve Parwan eyaletlerinde geçtiğimiz 24 saat içerisinde bir dizi operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyonlarda 29 militan öldürüldüğü, 21 militanın yaralandığı ve 1 militanın da tutuklandığı bildirildi. Açıklamada, "Aynı 24 saat içerisinde Afgan Ulusal Ordusu yol kenarına yerleştirilmiş mayınlar bularak etkisiz hale getirdi ve çok sayıda silah ve cephane ele geçirdi" ifadeleri yer aldı. Operasyonların, birkaç güvenliksiz noktayı militanlardan temizlemek amacıyla düzenlendiği belirtildi.
Öte yandan, operasyonlarda Afgan Ulusal Ordusu'na mensup 3 askerin de, militanlarla girilen silahlı çatışmalar esnasında hayatını kaybettiği dile getirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...