Tgrt Haber
09 May 2021 18:42

Afganistan'daki patlamada ölü sayısı 68’e yükseldi

Afganistan’da Kabil’in batısında büyük bir patlama meydana gelmişti. Son belirlemelere göre ölü sayısı 68’e yükseldi.

Afganistan'daki patlamada ölü sayısı 68’e yükseldi
Afganistan,,Saldırı,,Kabil,,Ölü sayısı,

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Sayed-ul-Shuhada Lisesi yakınlarında dün meydana gelen patlamada ölü sayısı saatler geçtikçe artmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamada ölü sayısının 50’ye yükseldiğini, yaralı sayısının da en az 100 kişi olduğu açıklanmıştı. Afgan basınında yer alan haberlere göre ölü sayısı 68’e yaralıların sayısı 165’e yükseldiğini belirttiler. Hayatını kaybedenlerin çoğunun ise kız öğrenci olduğunu belirtildi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, saldırı sonrası salı gününü ulusal yas ile etti. Gani dün yaptığı açıklamada ise, saldırı ile ilgili Taliban’ı suçlamıştı. Taliban sözcüsü ise yaptığı açıklamada, suçlamaları reddetmiş, sivillere yönelik her türlü saldırıyı kınamıştı. Sözcü saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlendiğini öne sürmüştü. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ise Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı'nda yaptığı konuşmada, saldırıyı "insanlık dışı eylem" olarak nitelendirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırıyı kınayarak, kurbanların ailelerine, Afganistan hükümetine ve halkına en derin taziyelerini dile getirdi.

“BU SAVAŞA SON VERMEK İÇİN NEDEN HEPİMİZİ ÖLDÜRMÜYORSUNUZ?”

Özel bir hastanede kurbanların ailelerine yardım eden Muhammed Reza Ali, bütün gece saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerini mezarlığa taşıdıklarını ifade ederek, "Bu savaşa son vermek için neden hepimizi öldürmüyorsunuz?" dedi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğu aileleri tarafından son yolculuğuna uğurlanırken, hala birçok acılı aile ise kayıp olan çocuklarına ulaşmaya çalışıyor.

ABD’NİN ÇEKİLMESİ HIZLANDI

ABD Başkanı Joe Biden 14 Nisan'da yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin 1 Mayıs'tan başlayarak 11 Eylül'e kadar tamamen Afganistan'dan çekileceğini duyurmuştu. Kararın ardından Afganistan'da hükümet ile Taliban arasındaki çatışmalar yeniden alevlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...