Tgrt Haber
05 Haziran 2021 18:45

Afrika'da terör saldırısı: Burkina Faso'da 100 sivil hayatını kaybetti

Afrika’da Burkina Faso’da sivilleri hedef alan bir terör saldırı gerçekleştirildi. Ülkenin kuzeyinde bir köye düzenlenen saldırıda, en az 100 sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Afrika'da terör saldırısı: Burkina Faso'da 100 sivil hayatını kaybetti
Afrika,Burniko Faso,Afrika&tt2;da terör saldırı,Sivil,Ulusal yas

Burkina Faso’nun haberi ajansı AIB’nin haberine göre, cuma günü ülkenin kuzeyinde yer alan Sahel bölgesindeki Yaghga köyüne terör saldırısı düzenlendi. Yaghga köyüne gelen teröristlerin köylülerin üzerine ateş açtığı belirtildi. Teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda, bölge halkına ait evleri ve pazar yerlerini de ateşe verdi. Saldırıdan sonra bölgeye giden güvenlik güçleri, 100 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı.

SALDIRILAR 1.1 MİLYON KİŞİYİ YERİNDEN ETTİ

Saldırılardan sonra Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Kabore, 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Burkina Faso, 2015'ten bu yana terör saldırılarına sahne oluyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, sivil ve askerleri hedef alan saldırılar nedeniyle 1,1 milyon kişi ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...