Tgrt Haber
24 Kasım 2021 10:59

Afrikalı çocuk sapanla Fransız İHA’sını düşürdü: Ulusal kahraman oldu

Burkina Faso’da Fransız İHA’sını sapanla vurarak düşüren Afrikalı çocuk ulusal kahraman ilan edildi

Afrikalı çocuk sapanla Fransız İHA’sını düşürdü: Ulusal kahraman oldu
afrika,,burkina faso,,fransız ordusu,,fransa,,İHA,,sapan,

Fransız askeri lojistik konvoyu Fildişi Sahili'nden Nijer'e gitmek için Burkina Faso’dan geçerken ülkenin Kai kentinde vatandaşların canlı kalkanıyla karşılaştı.

Burkina Faso vatandaşları, Fildişi Sahili'nden Nijer'e gitmek üzere ülkelerinden geçen bir Fransız askeri lojistik konvoyunun yolunu Kai kentinde kapattı. Fransız ordusunun teröristleri desteklediğinden şüphelenen binlerce Burkina Fasolu vatandaşlar askerlerin geçişine izin vermedi. Yolu aşamayan askerler bunun üzerine etrafı duvarla çevrili bir otoparka sığındı.

Afrikalı çocuk sapanla Fransız İHA’sını düşürdü: Ulusal kahraman olduSapanla düşürülen Fransız İHA'sı.

SAPANLA İHA DÜŞÜRDÜ

Bu sırada protestocuların üzerinden uçurduğu İHA tepkilere neden oldu. Bir çocuk Fransız ordusuna ait İHA’yı sapanıyla vurarak düşürdü. Düşürülen İHA'yı öfkeli kalabalık paramparça etti. Afrikalı çocuk bu başarısıyla Burkina Faso'nun ulusal kahramanı oldu.

Afrikalı çocuk sapanla Fransız İHA’sını düşürdü: Ulusal kahraman oldu

İHA'yı düşüren Afrikalı çocuk

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...