Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 15:12

Agorafobisi yüzünden aşı olamadı Covid-19'dan hayatını kaybetti

İngiltere'de yaşayan Brendon Jones, agorafobisi nedeniyle Covid-19 aşısı olmayı sürekli erteledi. Covid-19'a yakalanınca ise kurtulamadı.

Agorafobisi yüzünden aşı olamadı Covid-19'dan hayatını kaybetti
ingiltere,koronavirüs,covid-19

33 yaşında İngiltere'de yaşayan Brendon Jones, agorafobisi nedeniyle Covid-19 aşısı yaptırmayı sürekli olarak erteledi. Bir tür kaygı bozukluğu olan Agorafobi, evden çıkmasını engelledi, kişinin kendisini güvenli ortamda olduğunu düşünmemesi nedeniyle genellikle eve bağımlı yaşamaya sevk eden agorafobi, Jones'ın hayatına mal oldu. Yeğenleriyle beraber yaşayan Jones, uzun bir süredir Covid-19 aşısı olmayı erteledi, en kısa sürede koronavirüs aşısı olmayı umduğu sırada ise Covid-19'a yakalandı.

Agorafobisi yüzünden aşı olamadı Covid-19'dan hayatını kaybettiKalablıktan korkutuğu için evden çıkmayan Jones'ın Covid'e yakalanmasına ise aile üyeleri neden oldu. Haziran ayının son haftasında, ailesinin altı üyesinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Aile üyelerinin aşı oldukları için baş ve vücut ağrıları yaşadı, tat ve koku kaybı yaşadı fakat hastalığı hafif atlattı. Jones ise aile üyelerinin yanı sıra Covid'i oldukça ağır geçirmeye başladı ve giderek durumu kötüleşti.

Agorafobisi yüzünden aşı olamadı Covid-19'dan hayatını kaybettiThe Mirror'ın haberine göre, Jones'ın aile üyelerinden Hayley, şunları anlattı:

 

 

 

''Brendon, çok hızlı bir şekilde yokuş aşağı gitti. Gerçekten çok kötü bir öksürüğü vardı ve zamanla kötüleşti. Kusma ve ishal başladı, baş ağrıları şiddetlendi, hiçbir şey yememeye başladı. 7. gün acil servisi aradım, ambulansa ihtiyacı olmadığını hastalığın semptomlarının bu olduğunu söylediler. Fakat durumu kötüleşiyordu. Hastaneye götürdük, yoğun bakıma kaldırıldı. Yoğun bakımda ise hayatını kaybetti. Evden çıkmak onun için gerçekten çok zordu ve henüz aşı olmamıştı. Agorafobiden muzdaripti ve kalabalığa tahammülü yoktu.''

Ailesinin aktardığına göre Jones, çocukluktan beri agorafobikti, bunu atlatmak için çok çalıştı, bir danışmanla da çalışıyordu. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...