Tgrt Haber
18 Haziran 2021 09:35

Ailesi fırtınada öldü 3 yaşındaki çocuk 1 gün sonra sandalda bulundu

Rusya'daki Khanka Gölü'nde, bir sandalda 3 yaşındaki çocuğun anne ve babasının boğularak öldükten sonra tek başına 24 saat boyunca sandalda sürüklendiği anlaşıldı.

Ailesi fırtınada öldü 3 yaşındaki çocuk 1 gün sonra sandalda bulundu
rusya,Khanka Gölü

Rusya'nın Kuzey Kore sınırındaki Primorsky Krai'nin uzak doğusundaki Khanka Gölü yakınlarında 3 yaşındaki bir çocuk, ailesi fırtınada göle düşüp boğulduktan sonra bir gün boyunca bir sandalda tek başına sürüklenerek hatta kaldı. Adının Fedya olduğu öğrenilen çocuk baygın halde bulunduğu saldandan kurtarılarak bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Hastanede kendine gelen Fedya, anneannesine anne ve babasının gözleri önünde boğulduğunu anlattı. 

Fedya, annesinin son sözlerinin kurtarma ekipleri gelene kadar ne yapması gerektiği olduğunu söyledi.

41 yaşındaki babası Andrey Savochkin ile 31 yaşındaki annesi Christina Podareva'yı bulmak için arama başlatıldı ve cesetleri geçtiğimiz Çarşamba günü bulundu.

Göldeki aileye ne olduğu ve 3 yaşındaki Fedya'nın nasıl hayatta kaldığı henüz belirsizliğini korusa da annesinin son sözlerinden onu fark edilene kadar güvende tutmaya çalıştığı anlaşıldı. Yapılan ön incelemere göre, anne ve babanın gemiden düşüp oğullarının gözü önünde boğulduğu tespit edildi. Fedya'nın hayatta kalması ise bir büyük şans olarak görülüyor. Anne ve babanın ölümüne ilişkin bir başka teori ise teknelerinin bir cisme çarpması sonucu, denize düşmeleri... Kurtulmaya çalıştıkları esnada ise fırtınanın şiddetinin artmasıyla tekneye geri dönememiş olamaları ihtimali üzerinde de duruluyor.

Hayatını kayebeden ailenin dostu Dmitry Ivanov, "Fedya'nın annesi boğulurken kollarını sallayarak bir düğmeye basmasını istediğini görmüş gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla motoru kapatmasını istiyordu." dedi.

Soruşturma devam ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...