Tgrt Haber
08 Haziran 2018 23:13

Air France çalışanlarından yeni grev kararı

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'ın çalışanlarının 23-26 Haziran'da bir kez daha greve gidecekleri açıklandı.

Air France çalışanlarından yeni grev kararı
air france,

Air France çalışanlarının temsil edildiği 10 sendika tarafından  yapılan yazılı açıklamada, 22 Şubat - 8 Mayıs tarihlerinde 15 gün greve gidildiği  anımsatılarak, Air France İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac'ın istifası  üzerine askıya alınan grevlerin 23 ve 26 Haziran'da yeniden uygulanacağı  bildirildi.

Grev kararının şirket yönetiminin tavrına göre yeniden  değerlendirileceği belirtilen açıklamada, çalışanların sorumluluk ve sabır içinde  hareket etmeyi bildikleri vurgulandı.

Air France çalışanları, hafta başında yaptıkları açıklamada, grevlerin  yaz boyunca sürebileceği ve ülkede hareketli bir yaz döneminin beklendiğini  duyurmuştu.

Air France Geçici İcra Kurulu Başkanı Anne-Marie Couderc, 14  Haziran'da yapılacak Şirket Merkez Komitesi toplantısından sonra çalışanların  taleplerine yönelik ücret politikaları hakkında açıklamada bulunulacağını  bildirmişti.

2011'den beri ücretleri dondurulan Air France çalışanları, bu yıl için  yüzde 5,1 zam talep ediyor. Şirket ise yüzde 2 zam teklifinde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...