Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 10:10

AK Parti'den BMGK'nın Maraş açıklamasına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun KKTC’nin Maraş açılımının ikinci aşamasına ilişkin açıklamasını reddettiklerini belirtti.

AK Parti'den BMGK'nın Maraş açıklamasına sert tepki
maraş,ak parti,ömer çelik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz'da KKTC'de yaptığı konuşmada, Kapalı Maraş bölgesinin yüzde 3,5'u kadar bir bölgenin de açılacağını açıkladı. Türkiye ve KKTC'nin bu hamlesi sonrası Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) tarafından kınama mesajı geldi. Türk ve Kıbrıslı Türk liderlerin açıklamalarını kınayan Güvenlik Konseyi, eski kararlı ihlal eder nitelikte olduğunu savunduğu adımlar sebebiyle endişe duyulduğunu bildirdi.

AK PARTİ'DEN BMGK'YA TEPKİ

BMGK'nın söz konusu açıklamalarına AK Parti'den sert tepki geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız son KKTC ziyaretinde Kıbrıs Türkü’nün hak ve menfaatlerini bir kez daha güçlü şekilde savundu. Cumhurbaşkanımızın adadaki gerçeklere ve hukuka uygun açıklamalarına karşı bazı ülkeler açıklamalar yaptı. Bu ülkelerin hukuksuz açıklamalarını tümüyle reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hamlesine karşı çıkan ülkelerin Rum-Yunan propagandası yaptığını dile getiren Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la beraber KKTC’nin Maraş bölgesinin açılmasına dair güçlü ve hukuka uygun mesajlar verdi. Buna karşı çıkan ülkelerin söyledikleri hukuka uygun değildir, sadece Rum-Yunan propagandasına dayanmaktadır" dedi.

"TÜMÜYLE REDDEDİYORUZ"

BM'nin tutunduğu tavırla itibar kaybına uğradığına dikkat çeken Çelik, "KKTC’nin Maraş açılımının ikinci aşamasına dair BMGK Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı tümüyle reddediyoruz. Bu açıklama Rum-Yunan ikilisinin asılsız iddialarına dayanmaktadır. Cumhurbaşkanımızın sözlerine karşı açıklama yapan BMGK, bu tavrıyla itibar kaybına uğramaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları barıştan ve hukuktan yana olan herkesin desteklemesi gereken açıklamalardır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...