Tgrt Haber
04 Kasım 2021 09:10

Akdeniz’de sular ısınıyor: Rumlar Türkiye’ye karşı birleşti

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve destekçileri NEMESİS 2021 tatbikatına başladı. D. Akdeniz’de gerilimi tırmandıran tatbikata bu sene ABD, Fransa, İtalya, İngiltere, İsrail ve Mısır da katılıyor. Ankara, sondaj hazırlığı yapan G. Kıbrıs’a “KKTC'nin arama lisansı verdiği sulara hiçbir yabancı gemiyi sokmayız" restini çekti

Akdeniz’de sular ısınıyor: Rumlar Türkiye’ye karşı birleşti
akdeniz,güney kıbrıs,kuzey kıbrıs,yunansitan,türkiye

Türkiye, Doğu Akdeniz’deki haklı mücadelesini sürdürürken Rum Kesimi bölgede gerilimi tırmandıracak adımlar atmaya devam ediyor. Rum yönetimi, sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki 1, 2, 8 ve 9’uncu parsellerde “NEMESİS 2021” adını verdikleri tatbikata başladı.

Larnaka’daki Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından sevk ve idaresi edilen tatbikata Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın yanında ABD, Fransa, İtalya, İngiltere, İsrail ve Mısır’ın da katılıyor. Tatbikatta özellikle arama-kurtarma, tahliye ve deniz kirliliğine karşı alınan tedbirler ön plana çıktı. Ayrıca, Rum donanmasına destek verilmesini amaçlayan teröristlerin eline geçen bir petrol platformu ve destek gemisini kurtarmak için kurgusal bir senaryo uygulandı. Tatbikat, Rum hükûmetinin petrol ve doğal gaz arama ruhsatı verdiği Fransa’nın Total ve İtalya’nın Eni adlı petrol şirketlerinin katımıyla kurulan konsorsiyumun faaliyet göstereceği deniz sularında yapılıyor. Bu konsorsiyumun, gelecek yılın ilk altı ayında sondaj çalışmalarına başlaması öngörülüyor.

“KORUYORUZ, KİMSE GİREMEZ”

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Türkiye’nin kıta sahanlığının sınırlarını belirlediğini ve Birleşmiş Milletlere kaydettirdiğini belirtmişti. Türkiye2nin kıta sahanlığının belli olduğunu ve korunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye lisans verdiği alanlarda bugüne kadar hiçbir yabancı gemiyi sokmadık, kimse giremez.” ifadesini kullanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...