Tgrt Haber
20 Ocak 2014 12:58

'Akıllı tüfek' dönemi başlıyor

ABD ordusu hedefi kendisi bulan “akıllı tüfekleri” test ediyor.

'Akıllı tüfek' dönemi başlıyor
akıllı tüfek,Texas'taki Tracking Point firması,bilgisayarlı tüfek,abd ordusu,

Akıllı tüfek hedefi kendisi buluyor, otomatik olarak hedefi takip ediyor.Ordu, Texas'taki Tracking Point firmasından tanesi 27 bin dolardan altı adet akıllı tüfek satın aldı. Bilgisayarlı tüfek hedefi kendisi buluyor, hedefe kilitleniyor ve otomatik olarak hedefi takip ediyor. Şirketin pazarlama yetkilisi Oren Schauble, ABD ordusunun satın aldığı silahları incelediğini, uygun görülmesi halinde toplu alım yapabileceğini bildirdi.
Yüksek teknolojili silah, havadaki nem, rüzgar ve meteorolojik şartları da göz önüne alıyor. 'Hassas Güdümlü Silahlar' ya da PGF'ler olarak bilinen akıllı tüfekler iPhone ya da iPad tarafından da kontrol edilebiliyor. Tüfeğin hedefi internete yüklenebildiği gibi uzmanlar tarafından da kontrol edilebiliyor. Hedef iyice belirlenmedikçe tetiği çekilemeyen silah, kazara ateş almaları da önlüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...