Tgrt Haber
09 Ocak 2022 12:06

Alec Baldwin arama emrine rağmen telefonunu vermedi kendisini böyle savundu

ABD'de Rust filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeninin ölümüne neden olan Alec Baldwin, arama emrine rağmen cep telefonunu yetkililere teslim etmedi. Baldwin, sosyal medya hesabı Instagram'dan açıklama yaparak kendisini savunmaya çalıştı.

Alec Baldwin arama emrine rağmen telefonunu vermedi kendisini böyle savundu
alec baldwin,set,abd,film,cinayet

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazara cinayette, güvenlik güçleriyle iş birliği yapmayı reddettiği yönündeki haberlerin 'yalan' olduğunu iddia etti. Baldwin, Instagram hesabından yaptığı videolu paylaşımda, arama emrine rağmen telefonunu hala yetkililere teslim etmediği ve iş birliğinden kaçındığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Soruşturmada neyin gerekli olduğunu belirlemede hukuki sürecin uzun sürebileceğini belirten Baldwin, şunları söyledi:

"Telefonunuza girip, fotoğraflarınızı, eşinize olan aşk mektuplarınızı ya da neyiniz varsa inceleyemezler." 

Alec Baldwin arama emrine rağmen telefonunu vermedi kendisini böyle savundu

DAVANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR

Yetkililer, 3 hafta önce çıkarılan arama emrine rağmen henüz inceleyemedikleri Baldwin'in telefonundaki mesajlaşmaların ve videoların soruşturmanın seyri açısından önemli olduğunu düşünüyor.

NELER OLMUŞTU?

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim'de New Mexico eyaletinde "Rust" isimli filmin çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuş, aynı olayda 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza da omzundan yaralanmıştı.

19 Kasım’da Baldwin ve film yapımcılarına dava açılmış, dosyada "çekilecek sahnenin senaryosunda silah kullanılmasını gerektirecek bir durum olmadığı" halde Baldwin'in kasıtlı olarak dolu silahı kurup ateşlediği iddia edilmişti.

Alec Baldwin arama emrine rağmen telefonunu vermedi kendisini böyle savundu

Olay sonrası ilk verdiği röportajda Baldwin, tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediğini, yaşananlardan dolayı derin üzüntü ve pişmanlık duyduğunu ancak suçluluk hissetmediğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...