Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2021 09:39

Alec Baldwin olayında günler sonra ortaya çıkan gerçek

ABD'de film setinde yaşanan kazara cinayette yeni detaylar, olaydan günler sonra ortaya çıktı. Alec Baldwin'in üzerindeki gözler, filmin yardımcı yönetmenine çevrildi.

Alec Baldwin olayında günler sonra ortaya çıkan gerçek
alec baldwin,abd,film,set

Rust filminin hem yapımcısı hem de oyuncusu olan Alec Baldwin'in sette kazara katil olduğu talihsiz olayın yankıları sürüyor. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan ifadeler tartışılırken gözler bu kez yardımcı yönetmene çevrildi. ABD basınında yer alan haberlere göre, yardımcı yönetmen Dave Halls'in 2019 yılında yine sette yaşanan bir silah kazası nedeniyle işini kaybetti. 2022'de vizyona girmesi planlanan Freedom's Path filminin setinde yaşanan silah kazası sonrası ses ekibinde çalışan bir kişinin yaralandığı ortaya çıktı.

CNN International'ın haberine göre, filmin yapımcısı Rock Soul Studios yetkilileri, 2019'da yaşanan silah kazasına ilişkin yardımcı yönetmen Halls'u 'profesyonellikten uzak' olarak tanımladı ve işine son verdi.

Alec Baldwin olayında ise silahı yardımcı yönetmenin verdiği ve 'güvenli' dediği ortaya çıkmıştı. Yardımcı yönetmen, polise verdiği ifade de ise silahın içinde 'gerçek mermi' olduğunu bilmediğini söyledi.

Alec Baldwin olayında günler sonra ortaya çıkan gerçek
Olaydan sonra ifade veren Alec Baldwin, yönetmen yardımcısının kendisine 'silah güvenilir' dediğini söyledi.  

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Setin kameramanı Reid Russell'ın olayı soruşturan polislere verdiği ifadede Baldwin, söz konusu silahı kameraya doğrultarak prova yapıyordu. Russel, kısa bir süre sonra silah sesini duyduğunu ve görüntü yönetmeni Hutchins'in bir süre sonra bacaklarını hissetmemeye başladığını söyledi.

Alec Baldwin olayında günler sonra ortaya çıkan gerçekHayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins.

Ayrıca çekim gününde sette bir kargaşa olduğunu ve kamera ekibinin birkaç üyesinin ödeme ve konaklama konusunda anlaşmazlıklar yaşadığını, prodüksiyonu terk ettiğini açıkladı. Kameraman, ödeme ve barınma ile ilgili sorunlar yaşadığını, 6 kişinin setten ayrıldığını söyledi.

Rust filminin set elektrikçisi Serge Svetnoy ise Facebook gönderisinde, Hutchins ölürken kollarını tuttuğunu ve ölümünden 'ihmal ve profesyonelliksizliği' sorumlu tuttuğunu yazdı.

Alec Baldwin olayında günler sonra ortaya çıkan gerçek
Alec Baldwin talihsiz kazanın ardından yıkılmıştı. 

OLAY ANI VE 911 ARAMASI

Baldwin, prova esnasında silahı ateşledi ve görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i göğsünden vurdu. Tam arkasında bulunun yönetmen Joel Souza ise omzundan yaralandı. Olaydan hemen sonra yapılan 911 aramasının kaydı ortaya çıktı.

911 aramasını yapan filmin senaryo danışmanı Mamie Mitchell'e hatta beklemesi söyleniyor. Mitchell'in ise o sırada ''Yardımcı yönetmen bana bağırdı ve öğlen yemeğinde revizeleri sordu. Gördünüz mü? Silahları kontrol etmeliydi.'' sözlerini sarf ettiği kayıtta net olarak duyuluyor.

Polis soruşturmasına ilişkin ayrıntılar, dün, New Mexico, Santa Fe'deki bir mahkemede arama emri çıkarıldığında açıklandı. Öte yandan, Baldwin'in kanlı kıyafetinin söz konusu silahla delil olarak alındığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...