Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ekim 2021 16:58

Alec Baldwin olayında savcı suçlanacak kişileri belirledi

ABD'deki Rust filminin çekimleri sırasında Alec Baldwin'in kazara işlediği cinayete dair savcı, suçlanacak kişileri belirledi.

Alec Baldwin olayında savcı suçlanacak kişileri belirledi
alec baldwin,,abd,,film,,set,

Geçtiğimiz hafta Oscar adayı oyuncu Alec Baldwin'in hem oyuncusu hem de yapımcısı olduğu Rust filminin setinde yaşanan korkunç kazara cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Birinci Asli Bölge SAvcısı Mary Carmarck Altwies, sette yapılan yeni arama sonrası açıklamalarda bulundu ve suçlanacak kişilerin belirlendiğini açıkladı. Savcı, ''Tüm seçenekler masada. Hiç kimse göz ardı edilmedi'' ifadelerini kullandı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, silahı Alec Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri konumunda. İki isim de kendilerine avukat tuttu. Gutierrez'in eski ABD Başsavcısı Jason Bowles tarafından temsil edildiğini, Halls'ın avukatlığını ise eski Bölge Savcısı Lisa Torraco'nun üstlendiğini sayfalarına taşıdı. Bu hamle savcılığın bu iki ismi suçlamaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

Alec Baldwin olayında savcı suçlanacak kişileri belirledi

Öte yandan 2019'da yine sette yaşanan bir silah kazası yüzünden işini kaybeden Halls'in itirafları gün yüzüne çıkmıştı. Fox News'de yer alan habere göre, Halls dedektiflere olayda bir güvenlik açığı olduğu itirafında bulunuyor. Silahın içinde mermi bulunmadığı konusunda oyuncuları ve ekibi uyarmak için kullanılan 'Soğuk silah' terimini kullandığını söyleyen Halls, daha sonra öğle yemeği molası verdiğini belirtmişti.

Halls, yemek molasının ardından kazara cinayetin gerçekleştiğini belirtip yardımcı yönetmen ''Gerekli kontrolleri yapmalıydım'' demişti. Halls, olayda bir kasıt olmadığının ise altını çizmişti.

Mahkeme kayıtlarına göre, Alec Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmenin verdiğini ve "güvenli" olduğunu söylediğini belirtti. Yardımcı yönetmen ise ifadesinde, silahın içinde "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini söyledi.

Alec Baldwin olayında savcı suçlanacak kişileri belirledi

NE OLMUŞTU?

Oscar adayı dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin, Rust filmin çekimleri esnasında kazayla katil oldu. Polisin açıklamasına göre Baldwin, kurusıkı tabancayı ateşledi ve hem görüntü yönetmenini hem de filmin yönetmenini vurdu. 42 yaşındaki görüntü yönetmeni hayatını kaybederken, 48 yaşındaki yönetmen yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...